marți, 1 iunie 2010

Trucuri de cautare Google

Cautarea pe Google mai usoara decat pana acum.Citeste trucurile de mai jos

1. Ca sa iti limitezi cautarea la un singur site, foloseste termenul site:, de exemplu, daca vrei sa cauti toate articolele in care s-a scris despre Google de pe site-ul pcmenthor.blogspot.com, scrie in casuta de cautare Google site:pcmenthor.blogspot.com. De multe ori, este mai usor sa gasesti cu ajutorul motorului de cautare Google articolele care te intereseaza decat folosind casuta de cautare de pe site. Sunt unele site-uri care nici macar nu au functia de cautare, asa ca Google te salveaza.



2. Nu stii exact cum se scrie un cuvant? Google te poate ajuta . O functie adaugata relativ recent motorului de cautare iti afiseaza mai multe sugestii de scriere a cuvantului cautat, in functie de cautarile facute de altii.


3. Google are un calculator integrat. Face operatii complexe, iti afiseaza rezultatul unei operatii simple fara sa mai fie nevoie sa apesi pe butonul de cautare, iar daca ai de rezolvat un exercitiu complex, cu mai multe adunari si scaderi sau chiar inmultiri si impartiri, Google iti va afisa rezultatul corect. Google stie ca intai se rezolva operatiile din paranteze.


4. Poti afla ce ora este in orice colt al lumii daca scrii in casuta de cautare time si numele orasului sau tarii care te intereseaza. Incearca sa afli cat este ora in Bucuresti: scrie in casuta de cautare time Bucharest. Trebuie neaparat sa scrii numele oraselor in limba engleza,altfel nu va functiona.


5. Convertorul valutar al lui Google te poate ajuta sa transformi orice valuta. Poti afla cati dolari cumperi cu 100 de euro, cati lei inseamna 100 de euro si asa mai departe. Formula  este 100 lei to EUR. Ca si in cazul orei pe glob, trebuie sa scrii valutele in limba engleza.


6. Atunci cand te intereseaza doi termeni si nu stii exact dupa care sa cauti, poti folosi conjuctia OR pentru a gasi rezultatele combinate despre primul sau cel de-al doilea termen. Spre exemplu: cauti informatii despre filmul "Braveheart", dar te intereseaza si site-urile care au scris despre Mel Gibson , scrii in casuta de cautare Braveheart OR Mel Gibson si vei vedea toate site-urile pe care s-a scris despre film sau autor. Folosirea conjunctiei OR in combinatie cu formula site: te poate ajuta sa gasesti foarte usor informatiile cautate pe un singur site.


7. Gaseste doar ceea ce te intereseaza: folosind semnul -, elimini din cautarile tale pe Google termenii pe care nu vrei sa ii regasesti. Cum ar fi sa afli tot ce s-a scris despre alegerile prezidentiale, fara a te lovi insa de numele unuia dintre candidati? Simplu! Scrie in casuta de cautare "alegeri prezidentiale" -numele candidatului si vei gasi doar articolele in care nu apare numele candidatului care te enerveaza.


8. Poti cauta dupa un anumit tip de fisier daca scrii in casuta de cautare filetype: urmat de tipul de fisier pe care il cauti. Astfel, elimini din cautare site-urile care nu au ce te intereseaza pe tine. Ca sa gasesti, de exemplu, oferte de masini in format .pdf, cauta :
masini filetype:pdf. Vei fi surprins sa constati ca exista mai multe oferte in acest format!


9. Ca sa afli ce s-a scris pe Internet despre o competitie anuala, de exemplu Wimbledon, dar nu despre cea de anul acesta, ci despre Wimbledon in 2008 si 2009, scrie in casuta de cautare wimbledon 2008..2009. Vei elimina rezultatele care nu te intereseaza. Cele doua puncte dintre ani sunt cele care limiteaza cautarile la perioada respectiva.


10. Convertor pentru diferitele unitati de masura. Nu a fost niciodata mai simplu sa afli intr-o clipita cati kilometri are o mila sau cati litri sunt intr-un galon. Va trebui sa te folosesti de limba engleza . Astfel, pentru a afla cati kilometri inseamna 90 de mile, scrie in casuta de cautare 90 miles to km, iar rezultatul ti se va afisa instantaneu. Vrei sa stii cat inseamna 10 inch in centimetri? Scrie 10 inch to cm.


11. Poti cauta dupa mai multi termeni daca ii pui intre ghilimele. Google va sti ca te intereseaza doar rezultatele in care apar toate cuvintele dintre ghilimele si ti le va afisa doar pe acelea. De exemplu: "trucuri google".

WhatsApp Messenger

Cum funcţionează :  WhatsApp Messenger este o aplicatie cross-platform de mesaje care permite să se facă schimb de mesaje fără a trebui ...