vineri, 6 august 2010

Convertirea partitiei FAT32 in NTFS

     Pentru a transforma o partitie a hard discului din FAT32 in NTFS trebuie sa va asigurati ca datele si informatiile existente nu vor fi pierdute. Pentru a nu avea surprize neplacute, va sfatuim sa realizati o copie a documentelor importante pe o partitie care nu va suferi modificari sau pe un suport electronic.

      Cu toate ca posibilitatea pierderii de date prin metoda pe care v-o prezentam este foarte mica, pentru siguranta, verificati si copia de siguranta, astfel incat sa nu existe diferente fata de varianta originala.

Pentru aceasta dati click pe Start, apoi Run, tastati comanda "cmd" si apasati OK. in fereastra de command prompt tastati comanda:

convert [volume:] /FS:NTFS

unde volume reprezinta numele partitiei pe care vreti sa o convertiti (de exemplu C:).

    Daca comanda convert nu poate prelua controlul asupra partitiei (de exemplu, este partitia sistem sau cea curenta) ofera posibilitatea convertirii partitiei la urmatoarea repornire a sistemului. Daca se doreste demontarea fortata a partitiei se poate folosi parametrul “/x” si astfel toate handle-urile catre partitia respectiva vor fi invalide.

    In cazul in care se doreste afisarea de mesaje in timpul conversiei se foloseste parametrul “/v”, iar daca se doreste ca setarile de securitate ale directoarelor si fisierelor convertite sa fie accesibile de catre oricine se foloseste parametrul „/nosecurity”.

WhatsApp Messenger

Cum funcţionează :  WhatsApp Messenger este o aplicatie cross-platform de mesaje care permite să se facă schimb de mesaje fără a trebui ...