joi, 12 august 2010

Primul troian scris pentru Android

    Cresterea cu 886% pe care a inregistrat-o sistemul de operare Android al celor de la Google aduce cu sine si primul program periculos scris pentru aceasta platforma.
    Malware-ul, identificat de catre cei de la Kaspersky Lab, intra in categoria Trojan-SMS si a infectat pana acum mai multe dispozitive care ruleaza pe platforma Android.
SMS.AndroidOS.FakePlayer.a, dupa cum a fost numit, apare sub forma unei aplicatii media player infonsive.        Utilizatorilor li se cere sa instaleze un fisier de 13KB, cu extensia standar APK a aplicatiilor Android.
    Odata instalat pe telefon, Troianul foloseste sistemul pentru a trimite SMS-uri catre numere de telefon cu suprataxa, fara cunostinta sau acordul utilizatorului. Astfel, banii trec din contul user-ului in cel al infractorilor cibernetici.
    Potrivit analistilor de la Kaspersky, categoria de Trojan-SMS este cea mai cea mai raspandita clasa de malware pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul conceput special pentru Android.
    Totusi este important de precizat ca au mai existat cazuri izolate de dispozitive ruland pe Android care au fost infectate cu programe de tip spyware. Primul program de acest gen a aparut in 2009.
    Kaspersky Lab atrage atentia utilizatorilor sa acorde o atentie sporita serviciilor la care o aplicatie cere acces atunci cand e instalata.

WhatsApp Messenger

Cum funcţionează :  WhatsApp Messenger este o aplicatie cross-platform de mesaje care permite să se facă schimb de mesaje fără a trebui ...