marți, 23 martie 2010

Optimizarea sistemului de fisiere NTFS

   NTFS este un sistem de fisiere consumator de resurse, care afecteaza in mod direct viteza de rulare a sistemului deoperare.Acesta utilizeaza asa-numitul MFT(Master File Table) pentru stocarea informatiilor necesare incarcarii sistemului de operare.
    In timp , MFT-ul creste in dimensiune si devine fragmentat,fapt care duce la scaderea vitezei de accesare a informatiei.Evitarea acestui aspect este posibila prin alocarea unui spatiu mai mic MTF-ului.
     In registrii din Windows, la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Control|File System, se creeaza o inregistrare de tipul DWORD denumita "NtfsMftZoneRezervation"care trebuie sa aiba valoarea 2.
O alta facilitate consumatoare de resurse a sistemului NTFS(mai ales in cazul harddisk-urilor de mari capacitati pe care sunt stocate zeci de mii de fisiere si foldere) este actualizarea automata a campurilor referitoare la data ultimei accesari a fisierelor si folderelor.Dezactivarea acesteia este posibila tot prin intermediul registrilor, si anume prin setarea valorii 1 a inregistrarii  "DisableNTFSLastAccesUpdate" de la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Control\FileSystem.



WhatsApp Messenger

Cum funcţionează :  WhatsApp Messenger este o aplicatie cross-platform de mesaje care permite să se facă schimb de mesaje fără a trebui ...