joi, 18 februarie 2010

Cum sa redenumim simultan mai multe fisiere dintr-un folder .

Este o procedura simpla si foarte utila pentru cineva care are nevoie sa redenumeasca mai multe fisiere aflate intr-un folder, fara sa fie nevoit sa ia “la mana” fiecare fisier in parte.

Redenumire mai multor fisiere simultan.

1. Mergeti in folderul in care sunt stocate fisierele.

2. Selectati fisierele carora vreti sa le schimbati numele (“CTRL + A” – selecteaza toate fisierele / “CTRL+ click-stanga pe fisieriere” – selectati numai anumite fisiere din folder)


3. Dupa ce aveti fisierele selectate, apasati pe F2 si editati noul nume al fisierului.

4. Apasati “Enter”. Toate fisierele selectate vor fi redenumite.

Pentru ca pe sistemele de operare nu pot exista doua fisiere cu acelasi nume intr-un folder, pentru fiecare fisier se va adauga automat un numar la finalul noului nume. De exemplu: aveti 10 poze cu nume diferite si vreti sa le puneti numele “fotografie”. Dupa redenumire, numele pozelor vor fi de forma: fotografie (01), fotografie (02), fotografie (03), etc.

Daca din greseala ati redenumit si alte fisiere decat cele dorite, folositi combinatia de taste CTRL+Z (undo). Fisierele vor reveni la numele anterioare

WhatsApp Messenger

Cum funcţionează :  WhatsApp Messenger este o aplicatie cross-platform de mesaje care permite să se facă schimb de mesaje fără a trebui ...